Pages Menu
Categories Menu

wesele restauracja cena

wesele restauracja cena

Owernia Gastronomia- smaczny – Winter Warmer dla pieszych i St Nectaire-Best serów

Auvergne jest w dużej mierze górzysty region w środkowej Francji, części Masywu Centralnego. Latem klimat jest gorący i suchy – idealne do pieszych i jazdy konnej, a zimy są stosunkowo surowe – wykonanie idealne warunki do jazdy na nartach. Więc gastronomii regionu jest nastawione na zaspokojenie obfite apetyty.RM Filipowicz – Kia Kraków

Auvergne kuchni

Soupe de Nieël jest wykonany przez gotowanie kawałki czerstwego chleba chrupiący osolonej wodzie, aż woda zmniejszona, gdy kawałki sera St Nectaire dodaje. Mieszaninę mieszano aż do ser topiony, a następnie gruby crêmnie fraiche jest dodawana tuż przed podaniem.

Truffade to obfite naczynia wykonane przez gotowanie plasterki ziemniaka w Fat Duck przed dodaniem starty Cantal lub St Nectaire ser. Gdy ser się rozpuści jest gotowe do spożycia.

wesele restauracja cena

Aligot innym obfite danie jest krem ??z ziemniaków, do których dodaje sera Cantal. Gdy ser się roztopi się do punktu, w którym, gdy łyżka jest podnoszony z patelni formy sera rozciągliwe strings jest gotowe do spożycia.

Flaczki i tripoux są pyszne flaki i czerwone wino potrawy, natomiast chou farci jest gołąbki z pysznym healthandfitness.pl – dietetyk online mielonego wieprzowego i breadcrumb farszu.

Coufidou jest wyjątkowo bogaty gulasz wołowy z aromatycznym sosem nasion kolendry.

Owernia sery takie jak Cantal Salers, St Nectaire, Tôme d’Auvergne i Bleu d’Auvergne są znane na całym świecie. Jednak gastronomii obszaru jest mniej znany.

St Nectaire, „najlepszy serów”, zdobył uznanie Króla Słońce, kiedy to został został wprowadzony na dworze Ludwika IV MaréChal de France Henry de Sennectère. Jest nam zwykle zjeść w zakończeniu posiłku, ale jest także czasem stosowane do sałatek lub tarte au Saint-Nectaire truffade i soupe DE Nieël (Boże Narodzenie zupa).
napisane przez: