Pages Menu
Categories Menu

wesele obiad w restauracji

Wołowina jest naprawdę złe dla Ciebie

W gastronomii, czerwone mięso zazwyczaj odnosi się ciemniejszym kolorze mięsa, takie jak wołowina, żubry, sarny, jagnięcina, kaczka, gęś. Odżywczym, mięso czerwone, ponieważ zawiera mioglobinę, białko zawierające żelazo, które przenosi tlen z krwi do mięśni. Im wyższe jest stężenie mioglobiny, The czerwonawe jest mięso. Według amerykańskiego Departamentu Rolnictwa, wieprzowina i cielęcina są również sklasyfikowane jako czerwonego mięsa, podczas gdy kurczak jest uważane za białe mięso.

W ciągu ostatnich kilku dekad, słyszeliście boatload złej prasy na temat czerwonego mięsa, aw szczególności wołowiny, i jak to jest szkodliwe dla zdrowia. Ale uważaj, nie eksperci powiedział to samo o jaja, a potem zmienili zdanie? Podobnie mówili, że częściowo uwodornione oleje roślinne i wysokiej węglowodanów diety były dobre, a następnie później okazało się, że były one rzeczywiście źle.

Wołowina była zawsze najbardziej powszechnie spożywane mięso czerwone w Ameryce. W dalszej części dowiesz się o dobre i złe jedzenia wołowiny i czy eksperci mają solnanogi tabletki rację, czy źle ponownie.

Korzyści odżywcze są tam od jedzenia wołowiny?

Wołowina jest bogata w żelazo, czegoś brakuje w wielu nastoletnich dziewcząt i kobiet w wieku rozrodczym. Żelazo hemowe w czerwonym mięsem jest łatwiej absorbowany przez organizm niż niehemowe Żelazo w źródeł roślinnych.

Wołowina dostaw witaminy B12, które można znaleźć tylko w produktach zwierzęcych. B12 jest niezbędny dla normalnego funkcjonowania komórek nerwowych i powstawania krwinek czerwonych. Potrzebna jest również to, aby DNA, materiał genetyczny we wszystkich komórkach. Wegetarianie i osoby starsze często są narażone na ryzyko niedoboru witaminy B12.

Wołowina zawiera cynk, który utrzymuje układu odpornościowego.

Wołowina dostarcza wysokiej jakości białko, które buduje kości i mięśnie.

napisane przez: