Pages Menu
Categories Menu

jakie uslugi swiadcza lokale gastronomiczne

jakie uslugi swiadcza lokale gastronomiczne

Wołowina jest bogata w kwas alfa-liponowy, silny przeciwutleniacz, który neutralizuje wolne rodniki w naszym organizmie i chroni nasze komórki przed uszkodzeniem.

Uncja za uncję, wołowina ma trzy razy więcej żelaza, siedem razy więcej witaminy B12, a pięć razy więcej cynku kurczaka.na stronie więcej informacji

Co z Tłuszcze nasycone wołowiny?

Przede wszystkim chcę bardzo jasno, że tłuszcze nasycone z produktów z wołowiny i innych mięs i przetworów mlecznych nie zwiększa ryzyko chorób serca i udaru mózgu. Zamiast tego, jest wytwarzany przemysłowo tłuszcze trans znaleźć w margarynie, skrócenie warzyw i częściowo uwodornione oleje roślinne, które jest prawdziwym czarnym.

W nowej analizie zbiorczej, że dane z 21 badań oraz włączane prawie 348.000 zdrowych osób dorosłych, badacze badanych swoje nawyki żywieniowe, a następnie po ich wszędzie od pięciu do 23 lat. Doszli do wniosku, że nie ma różnicy w ryzyku chorób serca i udaru mózgu między ludźmi o najniższych i najwyższych spożycie tłuszczów nasyconych.

Oto coś, co powinieneś wiedzieć o tłuszczów nasyconych. Istnieje kilkanaście różnych rodzajów tłuszczów nasyconych, ale w diecie, to przeważnie spożywają tylko trzy:

kwasu stearynowego nie ma wpływu na poziomy cholesterolu i choroby serca w ogóle. Twoja wątroba przekształca go w jednonienasycone kwasy tłuszczowe o nazwie kwas oleinowy, który jest obficie w oliwie z oliwek.

Palmitynowy i kwas laurynowy wolno podnosić poziom cholesterolu, ale podnoszą „dobrego” cholesterolu więcej niż „złego” cholesterolu. Dlatego nadal obniżenie ogólnego ryzyka chorób serca i udaru mózgu.

Twój organizm potrzebuje tłuszczów nasyconych

Przez tysiące lat ludzie jadamy tłuszczów nasyconych znalezione w mięs i jaj. Jeśli unikać jedzenia wszystkie tłuszcze nasycone, Twoje zdrowie będzie cierpieć poważne konsekwencje.
napisane przez: wypożyczalnia samochodów lotnisko warszawa